Nišų apšvietimas

Apšvietimo būdas paslėpiantis šviesos šaltinį yra populiarus tiek privačiuose gyvenamuosiuose interjeruose tiek visuomeninės paskirties objektuose. Apšvietimas lubų ar kitose nišose naudomas įvairių stilių interjeruose: nuo minimalistinių iki modernios klasikos interjerų. Šiame straipsnyje apžvelgsime skirtingas led profilių panaudojimo galimybes įrengiant šios rūšies apšvietimą.

Sukurti nišas, kuriose įrengtas apšvietimas yra vienas iš pagrindinių būdų interjerui suteikti norimą atmosferą. Šiame viešbučio interjere suformuotos pagalbinės sienelės, kurių nišose montuojamas ALU-45 profilis. Led šviesa išryškina akmens raštą ir kuria jaukumą. Šis profilis apsirinktas dėl nedidelės erdvės nišoje bei savo kampinės formos.

Apšvietimas lubų nišose dažnai pasirenkamas patalpose, kuriose nėra tiesioginės šviesos ar jos yra labai nedaug pvz. vonios kambariuose. Šiame vonios kambaryje naudojamas ALU-45 Led profilis su hermetiška led juosta. Visus led profilius galima paversti hermetiškais naudojant tam skirtas medžiagas kaip pvz. silikoną.

Itin populiarus sprendimas – paslėptas veidrodžio apšvietimas . Šiame vonios kambaryje už veidrožio sumontuotas MICRO-ALU led profilis. Jis pasirinktas dėl lengvumo, bei nedidelių matmenų.

Specialiai mažų nišų apšvietimui yra sukurtas POLI led profilis. Montuojant šį profilį tereikia pritvirtinti laikiklius ir į juos įdėti profilį. Išsamesnę montavimo instrukciją rasite Ledinis.lt youtube kanale.

Architektūrinių lubų nišų apšvietimui sukurtos NISA-NI, NISA-KRA, ir NISA-PLA, NISA-KON sistemos.

NISA-NI ir NISA-KRA sistemos padeda sukurti plonų pakabinamų lubų efektą:

NISA-PLA sistema yra tik 7mm aukščio, todėl ji skirta montuoti itin siaurose nišose.

NISA-KON profilis skirtas nuotaikingam architektūrinių nišų apšvietimui, esančių netoli sienų ir nukreiptų sienų kryptimis. Šis profilis ledžia pasirinkti tinkamiausią led profilio atstumą nuo sienos, taip sukuriant tinkamiausio intensyvumo apšvietimą.

Visas šias specialiai nišoms sukurtas LED profilių sistemas rasite čia.

Komanda